Smart ForSea – koncept automobila koji može i ploviti

Novi koncept automobila postiže san o beskrajnom putu, pa i ondje gdje nema više asfalta Smart „Potraga za Nemom“ nastavlja put po – vodi! Automobil ćemo moći vidjeti već ovog ljeta, i to ne tako daleko od nas – u Italiji. Destinacija nije slučajno odabrana, jer upravo u Italiji Smart je postizao svoje najbolje rezultate i slovio za najpopularniji mali automobil, a takav status ga je izgurao i do najpopularnijeg malog automobila u svijetu.

PRVA PLOVIDBA Za svoje prvo putovanje pred publikom Smartov koncept „Potraga za Nemom“, odnosno model ForSea kako će mu biti ime, preplovit će tjesnac Sicilije.

ForSea je sljedeći korak u bogatoj povijesti vodenih automobila koji datiraju iz ranih 1900-ih, te su uglavnom bili razvijani u vojne svrhe. Zahvaljujući pažljivom istraživanju dinamike fluida i inovativnoj tehnologiji koja omogućuje pomicanje kotača pod kutom od 35°, Smart ForSea nudi brzinu krstarenja od 10 čvorova uz povremeno postizanje i 15 čvorova, a sve to uz tri sata autonomne navigacije. Upravljač pruža potpunu kontrolu nad brodom, vođenje mlazom vode s ekstremnom preciznošću, u skladu s izrazitom okretnošću kakvo inače prati i Smart ForTwo model.

Motor od 90 KS smješten otraga lako je uparen sa specijalnom vodenom sisaljkom i spojen na zajedničku osovinu na stražnjem diferencijalu. Prijenos od stražnjih kotača na mlaz vode upravljan je računalom automobila koji nadzire i blokadu diferencijala te transferira moment.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s