Mercedes-AMG G 65 Final Edition u samo 65 primjeraka

Za obilježavanje kraja proizvodnje Mercedes-AMG G 65, AMG nudi ekskluzivno  Final Edition – izdanje ograničeno na samo 65 primjeraka širom svijeta. Posebno izražajno odražava uspješnu priču o o proizvodnji najmoćnije serije off-roadera.

SVAKA ČAST Više od trećine svih G-klasa prodanih u svijetu potječe od AMG-a, pa stoga ni ne čudi da je baš njihov G 65 Final Edition odabran za sam kraj proizvodnje. Cijena od 310.233 eura.

AMG-ov 6.0 litreni V12 motor koji proizvodi 463 kW (630 KS) puca od samopouzdanja. S maksimalnim okretnim momentom od 1000 Nm na već od 2.300 do 4.300 o / min, vrhunski V12 motor ima jedinstvenu kombinaciju dinamike pogona i karakteristika. G 65 Final Edition ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,3 sekunde i postiže najveću brzinu od 230 km/h (elektronički ograničeno).

V12 biturbo motor neupitan je dragulj u uspješnoj priči motora s unutarnjim izgaranjem i sadrži niz vrhunskih tehničkih detalja. Pored dvostrukih turbopunjača, ima i višestruko paljenje svjećica i posebno učinkovit sustav upravljanja motorom. Rezultati su optimalno izgaranje, uglađenost, maksimalna učinkovitost, kao i izvanredna isporuka snage. Visokokvalitetni poklopac motora od ugljičnih vlakana i aluminija vizualno zaokružuju paket.

SPORTSKI Automatski mjenjač AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC brine o prijenosu snage na sva četiri kotača, dok naplatci daju sportski izgled dinamičnom vanjskom dizajnu G 65 Final Edition s naglašenim srebrnim kočnicama.

AMG je na tržište doveo model G još 1979., a 1999. pojavio se G 55 AMG. Njegov V8 motor proizvodio je tada 260 kW / 354 KS. G 55 AMG je tada bio dostupan sa zatvorenim krovom u inačicama kratkog i dugog međuosovinskog razmaka, ali i kao kabriolet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s