Najnovija dizelska tehnologija Mercedes-Benza s emisijama značajno ispod limita

S tržišnim lansiranjem nove A-klase i novi su dizelski motori Mercedes-Benza sada dostupni u svim modelima, od kompaktne do luksuzne klase. Novi motori ostvaruju prosječne emisije dušikovog oksida (NOx) od 40 do 60 miligrama po kilometru tijekom tisuća kilometara vožnje na cesti, prema uvjetima mjerne metode Real Driving Emissions (RDE). Navedene emisije su znatno ispod RDE granice od 168 miligrama po kilometru.

DOSLJEDNOST Smanjena emisija omogućena je inovativnim paketom kombinacije motora i naknadne obrade ispušnih plinova. Sve je dosljedno provođeno tijekom protekle dvije godine kao dio nove generacije motora, i kontinuirano se dalje razvija.

Nakon lansiranja nove generacije dizelskih motora u E-klasi (četverocilindrični OM 654) i S-klasi (šestcilindrični OM 656), četverocilindrični OM 608 uvodi se u svibnju u novoj A klasi s modelom A 180 d (kombinirana potrošnja goriva: 4,5-4,1 l/100 km kombinirane emisije CO2: 118-108 g/km). Novi dizelski motori tvrtke Mercedes-Benz stoga su sada dostupni od kompaktne klase do velikog, luksuznog razreda.

U narednim mjesecima stiže još više Mercedes-Benz modela koji su certificirani prema Euro 6d-TEMP normi. Do rujna 2018. više od 30 trenutačno dostupnih modela i više od 200 varijanti trebaju se prebaciti na euro 6d-TEMP normu. Mercedes-Benzovi kupci stoga će imati sve veći raspon takvih vozila za odabir u narednim mjesecima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s