Nova G-klasa donosi nove standarde u off-road segment

Snažna, udobna, superiorna: prva vozila nove G-klase osvajaju svjetske off-road staze od lipnja. Vozilo za sve terene i snježne staze uvjerljivo je u performansama, sigurnosti, modernim sustavima pomoći i upravljanja. Linija pogonskih sklopova sad je proširena učinkovitim dizel motorom. I može se pohvaliti svime po čemu pamtimo G klasu.

DOSTUPNO Modeli su dostupni za narudžbu od siječnja 2019., a isporuke kreću u proljeće.

IZBOR MODELA IZ LINIJE G-KLASE

  • G 500 (potrošnja goriva, kombinirana: 12,1-11,5 l/100 km, kombinirana emisija CO2: 276-263 g/km)
  • AMG G 63 (potrošnja goriva, kombinirano: 13,1 l/100 km, kombinirana emisija CO2: 299g/ km)
  • G 350 d (potrošnja goriva, kombinirana: 9.8-9.6 l/100 km; kombinirana emisija CO2: 259-252 g/km)

Novi OM 656 dizelski motor također će postaviti nove standarde u G-klasi u pogledu performansi na cesti i izvan nje. Karakteristike vrhunskog motora uključuju dvostupanjsko turbo punjenje, kao i korištenje promjenjivog vremena rada ventila CAMTRONIC. To zagrijava ispušni sustav bez povećanja potrošnje goriva. Napredniji NANOSLIDE premaz na zidu cilindra također smanjuje gubitke uslijed trenja u sustavu stijenki klipa / cilindra i smanjuje potrošnju goriva.

Novi in-line šestcilindrični dizel čini ikonu najučinkovitijom G-klasom do sada. Proizvodi snagu od 210 kW (286 KS) s najvećim okretnim momentom od 600 Newton metara i to između 1200 i 3200 okretaja u minuti. Osmišljen je u skladu s budućim zakonima o emisijama (RDE – Real Driving Emissions). Sve komponente važne za učinkovito smanjenje emisija ugrađuju se izravno na motor.

Dijelom zahvaljujući novom tihom i skladnom dizelskom motoru, G-klasa se pokazala izuzetno udobnom čak i na velikim udaljenostima. Prilikom vožnje, ispušni sustav i motor, koji su također spremni za okretanje pri višim brzinama motora, proizvode mnogo manje buke i vibracija u unutrašnjosti. Da bi se smanjila buka motora, nosači dizelskog motora se prvi put aktivno kontroliraju. Pri brzinama manjim od 5 km/h, oni su meki za optimalno ublažavanje prijenosa torzijskih vibracija na okvir automobila pri niskim okretaja motora. Pri višim brzinama motora, dva nosača motora automatski postaju tvrđi, što pozitivno utječe na vibracijsku udobnost i dinamiku vožnje.

G 350 d je tip-top već u izdanju osnovnog modela koji uključuje visokokvalitetan interijer s kožnim sjedalima, ploču s instrumentima prekrivenu ARTICO umjetnom kožom i drvo otvorenih pora. Tu su i nove mogućnosti da se G 350 d u potpunosti prilagodi osobnim željama. Osim raznih dodataka, Mercedes-Benz nudi predmete iz vrlo popularne tvornice designo manufaktur, a po prvi puta ikada – ekskluzivni interijer Plus s dijamantskim prošivanjem po izboru je dostupan za G 350 d.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s