Isporuka novih dizel modela Mercedes-Benz GLE kreće u proljeće

Dva dizelska modela novog Mercedes-Benz GLE, koji se sada mogu naručiti, već su u skladu s predstojećim Euro 6d standardom za emisije. OM 656 šestcilindrični dizelski motor dolazi s 243 kW (330 KS) i 700 Nm okretnog momenta u GLE 400 d 4MATIC (kombinirana potrošnja goriva: 7,5-7,0 l/100 km; kombinirana emisija CO2: 199-184 g/km), a u GLE 350 d 4MATIC ugrađuje se dizlaš snage 200 kW (272 KS) i 600 Nm okretnog momenta (kombinirana potrošnja goriva: 7,5-6,9 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 198-184 g/km). Isporuka prvih vozila počinje u proljeće 2019.

OBRADA PLINOVA Certifikacija u skladu s normom Euro 6d koja je propisana za nove modele tek od 1. siječnja 2020. moguća je zbog mjera koje uključuju naknadnu obradu ispušnih plinova s dodatnim katalizatorom, tzv. SCR katalizator.

Zahvaljujući toj poboljšanoj tehnologiji, emisije dušikovih oksida opadaju u prosjeku za 20 miligrama po kilometru u slučaju GLE 400 d 4MATIC, kao što pokazuju mjerenja u neprekidnom pogonu od više tisuća kilometara. U pojedinačnim putovanjima vrijednosti mogu biti znatno niže.

GLE čini još jedan korak prema autonomnoj vožnji paketom pomoći za vožnju. Pruža potporu kako to zahtijeva situacija za podešavanje brzine, upravljanja, promjene trake čak i kada postoji opasnost od sudara. Paket uključuje: Active Distance Assist DISTRONIC, Active Speed Limit Assist, Active Steering Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Emergency Lane Function; Active Brake Assist, Corneringand Cross-Traffic Function, PRE-SAFE PLUS,Traffic Sign Assist, itd.

Za osjećaj luksuza, paket ENERGIZING Plus nudi posebno visoku razinu udobnosti. U paketu se nalaze mnogi predmeti vrhunske opreme, a tu su i sjedala s više potpora za vozača i suvozača, kontrola klime sjedala za vozača i suvozača sa grijanjem sjedala i ventilacijom sjedala, paket udobnosti za toplinu (za ugodnu toplinu sa svih strana), AIR-BALANCE paket (miris, ionizacija i čišćenje zraka) i šest programa ENERGIZING Comfort, kao i ENERGIZING COACH za inteligentni predodabir ENERGIZING moda ovisno o načinu vožnje.

U asortimanu dodataka ovjesa, E-ACTIVE BODY CONTROL nudi sintezu udobnosti, preciznosti i dinamičnosti, u kombinaciji s jedinstvenim terenskim svojstvima. To uključuje potpuno aktivni, elektro-hidraulički ovjes na bazi od 48 volti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s