NOVI CLA COUPE Najinteligentniji automobil u svojoj klasi

Novi Mercedes-Benz CLA Coupé je najinteligentniji automobil u svojoj klasi: od MBUX Interior Assist koji prepoznaje operativne zahtjeve gestama, interijera ispunjenog inteligencijom i proširene stvarnosti ugrađene u navigaciju, pa do glasovnih naredbi i brojnih drugih tehnoloških novosti, novi CLA opravdava ove tvrdnje nudeći niz pametnih rješenja.

Još jedan primjer automobilske inteligencije i prijenos tehnologije iz luksuznog segmenta u kompaktnu klasu su opcionalni MULTIBEAM LED prednja svjetla. Ona omogućuju vrlo brzo i precizno, elektronički upravljano podešavanje prednjih svjetala kako bi odgovaralo trenutnoj prometnoj situaciji.

SVJETLA U BOJI DNEVNOG SVJETLA Svako prednje svjetlo na CLA sadrži 18 pojedinačno kontroliranih LED-ica. Boja svjetla poput dnevnog svjetla je lagana za oči i ima pozitivan učinak na koncentraciju. Cesta ispred nas je precizno i vedro osvijetljena.

LED High Performance prednja svjetla su dodatna mogućnost. Novi CLA standardno je opremljen halogenim prednjim svjetlima s integriranim LED dnevnim svjetlima. Stražnja svjetla su također dostupna s LED tehnologijom.

CLA ima najnovije sustave za pomoć u vožnji s kooperativnom podrškom za vozače i time osigurava najvišu razinu aktivne sigurnosti u ovom segmentu s funkcijama koje su preuzete od S-klase. Po prvi put, CLA može voziti poluautonomno u određenim situacijama. Da biste to učinili, pažljivo pratite stanje u prometu.

AUTOMOBIL KOJI VIDI Poboljšani sustavi kamera i radara omogućuju mu da vidi i do 500 metara naprijed.

CLA također koristi kartografske i navigacijske podatke za pomoćne funkcije. Primjerice, DISTRONIC za aktivnu udaljenost kao dio opcijskog paketa pomoći pri vožnji može vozaču pružiti podršku na ruti u brojnim situacijama, te predvidjeti i ugodno podesiti brzinu, npr. pri približavanju zavojima, raskrižjima ili kružnim tokovima.

ENERGIZING paketi s ENERGIZING TRENEROM su novost u CLA. Ova usluga se temelji na inteligentnom algoritmu i preporučuje programe paketa ENERGIZING, ovisno o situaciji i vozaču. Mercedes-Benz Vivo active 3 Smartwatch ili ako se nosi neki drugi kompatibilni Garmin sat, prebacuju osobnu statistiku, kao što je razina stresa ili kvaliteta spavanja vozilu i ono nudi ENERGIZING postavke. Cilj je da se putnici osjećaju dobro i opušteno čak i tijekom zahtjevnih ili monotonih putovanja.

CLA je važan za osvajanje i zadržavanje novih kupaca. CLA Coupé je lansiran u SAD-u 2013., što ga čini prvim kompaktnim Mercedes-Benzom na američkom tržištu. U prosjeku, CLA korisnici u SAD-u su oko deset godina mlađi od tipičnog Mercedes-Benz kupca. I u Europi CLA korisnici su među najmlađima u Mercedesovom portfelju, a u 2017. godini jedan od dva kupca u Europi prethodno je vozio vozilo konkurenta.

VJERNI KUPCI Preko 75 posto europskih kupaca koji su ranije vozili CLA kao Coupé ili Shooting Brake izabrali su Mercedes-Benz za svoje sljedeće vozilo.

U svojoj prvoj godini, novi CLA bit će dostupan kao Edition 1. Po pitanju eksterijera i interijera, ovaj posebni model s ograničenom serijom ima brojne vizualne akcente koji naglašavaju njegovu ekskluzivnost. Novi CLA će se proizvoditi u tvornici Kecskemét (Mađarska) i na tržište dolazi u svibnju 2019. godine.

Na sajmu u Las Vegasu predstavljen je CLA 250 sa snažnim četverocilindričnim benzinskim motorom (165 kW/225 KS, 350 Nm) uparen uz mjenjač s dvostrukom spojkom 7G-DCT (kombinirana potrošnja goriva 6.3-6.1 l/100 km, kombinirane emisije CO2 143-140 g/km). Do lansiranja na tržište u svibnju, na raspolaganju će biti širok raspon dizelskih i benzinskih motora s ručnim ili automatskim mjenjačima, ali i 4MATIC pogonom na sve kotače.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s