Mercedes-Benz EQC predstavljen američkom tržištu

Prvo Mercedes-Benz vozilo iz EQ marke slavi svoju američku premijeru. EQC (kombinirana potrošnja energije: 22,2 kWh/100 km; emisije CO2 zajedno: 0 g/km, privremeni detalji) simbolizira početak nove ere mobilnosti u Daimleru.

S besprijekornim, jasnim dizajnom i obilježjima boja tipičnim za brand, on je pionir avangardnog električnog izgleda dok predstavlja dizajnerski idiom Progressive Luxury. S obzirom na kvalitetu, sigurnost i udobnost, EQC je Mercedes-Benz među električnim vozilima i vrlo uvjerljiv u zbroju njegovih atributa. Ovi elementi su popraćeni dinamičnim performansama, zahvaljujući dva elektromotora na prednjoj i stražnjoj osovini s ukupnom snagom od 300 kW.

RASPON Zahvaljujući genijalnoj strategiji rada, EQC ima preliminarni raspon od 450 kilometara prema europskom ciklusu NEDC.

EQC također nudi sveobuhvatne usluge uz Mercedes me, te čini elektromobilnost prikladnom iza svakodnevnu vožnju.

Da bi se smanjila potrošnja energije i povećala dinamika, električni pogoni su različito konfigurirani: prednji elektromotor je optimiziran za najbolju moguću učinkovitost u niskom do srednjem rasponu opterećenja, dok stražnji određuje dinamičnost. Zajedno, oni proizvode izlaz od približno 300 kW i kombinirani maksimalni okretni moment od 765 Nm.

TESTIRANJE Prije lansiranja na tržište, 200 prototipova i predprodukcijskih vozila EQC-a prošli su testove koji pokrivaju nekoliko milijuna kilometara na četiri kontinenta (Europa, Sjeverna Amerika, Azija i Afrika).

Program testiranja obuhvaća više od 500 pojedinačnih testova. Kao i sva Mercedes-Benz vozila, EQC mora proći zahtjevni standard i program testiranja.

Proizvodnja EQC-a započet će 2019. u pogonu Mercedes-Benz u Bremenu. Pripreme za to već su u potpunosti u tijeku. Novi EQC bit će integriran u serijsku proizvodnju kao potpuno električno vozilo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s