Baterije za Mercedes-Benz Cars proizvodit će se u 9 tvornica na 3 kontinenta

Daimler AG je stekao manjinski udio u američkoj tvrtki stručnoj za materijale za baterije – Sila Nanotechnologies Inc. (Sila Nano) – u sklopu svojih istraživačkih i razvojnih aktivnosti. Osnovana 2011., Sila Nano je vodeći proizvođač novih baterijskih materijala, koji nadmašuju postojeće litij-ionske tehnologije. Najnovijim dostignućima tvrtka postavlja nove standarde za performanse akumulatora, iskorištavajući potencijal silicija kako bi omogućila sigurne, skalabilne baterije visoke gustoće energije, koje mogu osloboditi nove mogućnosti u elektrifikaciji od potrošačkih uređaja do električnih vozila.

ISKORAK Uz stjecanje vlasničkog udjela, Daimler će dobiti mjesto u Upravnom odboru Sile Nano. Investicija je dio najnovijeg kruga financiranja.

Mercedes-Benz Cars ulaže oko 10 milijardi eura u proširenje svog portfelja proizvoda pod markom EQ. Nadalje, a Daimler ulaže više od milijardu eura u globalnu mrežu za proizvodnju baterija u svjetskoj proizvodnoj mreži Mercedes-Benzovih automobila. Tvrtka kupuje ćelije na svjetskom tržištu i upućuje dobavljače da proizvode na temelju posebnih specifikacija. Na taj način tvrtka osigurava najbolju moguću tehnologiju.

Kupnjom baterijskih ćelija za više od 20 milijardi eura tvrtka uspostavlja preduvjete za dosljednu promjenu prema električnoj budućnosti. Globalna mreža za proizvodnju baterija Mercedes-Benz Cars u budućnosti će se sastojati od devet tvornica na tri kontinenta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s