Svjetski rekord u vertikalnom spustu MTB biciklima pomogla i X-klasa

U Bike parku u Schladmingu (Austrija) dvojica sportaša, Amir Kabbani i Patrick Schweika, su se 24 sata neprestano vozili Mercedes-Benz X-klasom do 1.074,75 metara nadmorske visine i onda se s te kote spuštali dolje MTB biciklima.

Cilj je bio tijekom 24 sata se što veći broj puta spustiti i pokriti što veću nadmorsku visinu kako bi, u konačnici, srušili prethodni svjetski rekord od 32.796 metara. Bili su iznimno uspješni, ostvarili rezultat od 40.840,5 metara i uspostavili novi Guinnessov svjetski rekord.

Nakon svakog spuštanja, Mercedes-Benz X-klasa je očekivala sportaše da ih brzo dovede do početne točke. X klasa je predodređena za ovu vrstu operacije: teretna postava nudi dovoljno prostora za brdske bicikle i omogućuje brzo utovarivanje i istovar – posebno važno kada se računa svaka sekunda.

Ruta od polazne točke vodi preko asfaltne ceste pa do šljunčane staze, a ovdje zahvaljujući impresivnoj voznoj dinamici i odličnim terenskim karakteristikama, X-klasa je uspjela spasiti paru neko dragocjeno vrijeme.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s