Testiranje električnog Actrosa u realnim uvjetima

Potpuno električni Mercedes-Benz eActros, dio flote logističke tvrtke Nagel-Group u Hamburgu, ujedno je i dio inovacijske flote za testiranje električnog teretnog vozila za teške uvjete rada.

TIHA DISTRIBUCIJA Cilj je ostvariti učinkovitu i tihu distribuciju kratkog radijusa u urbanim područjima od 2021. koristeći teške kamione serijske proizvodnje.

Kamion od 18 tona s dometom do 200 km opskrbljuje kupce kao što su supermarketi u središnjem Hamburgu. Kao potpuno električni kamion, eActros također može voziti u zonama koje podliježu zabrani na dizelskim vozilima. Nakon dnevne runde, baterije se pune izravno u depou tvrtke preko noći.

PRAKSA Kao dio praktičnog testiranja eActros “inovacijske flote”, vozila od 18 ili 25 tona dio su redovitih svakodnevnih operacija.

Testovi ove “inovacijske flote” sastoje se od dvije faze, od kojih svaka ima deset kupaca. Povratne informacije iz ovih praktičnih ispitivanja izravno utječu na daljnji razvoj eActrosa sve do njegove spremnosti za serijsku proizvodnju.

eActros se temelji na okviru Mercedes-Benz Actrosa. Međutim, arhitektura vozila je dizajnirana oko električnog pogona i tako ima visok postotak komponenti specifičnih za vozilo. Dva elektromotora u blizini glavčina kotača stražnje osovine pružaju pogon, svaki od njih isporučuje snagu od 126 kW i maksimalni okretni moment od 485 Nm. Nadalje, korišteni prijenosni omjer doveo je do 11.000 Nm momenta na svakom kotaču. Pogonska snaga je stoga jednaka uobičajenom kamionu.

DVA SATA PUNJENJA Litij-ionske baterije kapaciteta 240 kWh pružaju eActrosu potrebnu energiju. Ovisno o raspoloživom punjenju, baterije se mogu potpuno napuniti za samo dva sata (pri 150 kW).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s