Vozači kamiona u mobilnom simulatoru testiraju prototipe novih vozila

Razvojni inženjeri iz Daimler Trucksa ovih su dana na putu s mobilnim simulatorom kako bi vozači kamiona mogli testirati prototipove budućih radnih vozila u digitalnom okružju kao i nove ponude aplikacija u simulatoru. Prototipi se temelje na postojećim sustavima novog Mercedes-Benz Actrosa. Povratne informacije testera izravno ulaze u daljnji razvoj u Daimler Trucks.

U V-KLASI Simulator je ugrađen u stražnjem dijelu Mercedes-Benz V-klase i čekat će vozače na mjestima za odmor uz glavne prometnice.

Mobilni simulator omogućuje Daimler stručnjacima upoznavanje vozača u njihovom uobičajenom radnom okruženju. S jedne strane, to osigurava pouzdanije rezultate testiranja, a s druge programeri mogu u kraćem vremenu obraditi više vozača kamiona.

VIRTUALNO Simulacija koristi najmoderniju tehnologiju virtualne stvarnosti s 3D modelima i senzorima za mjerenje.

Tijekom testiranja, vozači kamiona nose 3D naočale za virtualnu stvarnost u kojima vide digitalnu sliku vozačke situacije. Osim toga, vozači fizički drže u ruci odgovarajući višenamjenski upravljač. Upravljač i 3D simulacija su povezani. U ovom prvom koraku nove serije testova, Daimlerovi inženjeri uglavnom istražuju jednostavnost navigacije izbornika u budućim zaslonima kokpita, kao i prihvaćanje aplikacija od strane vozača kamiona.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s