Deset godina Daimlerovog projekta dijeljenja automobila

Daimler je bio prvi proizvođač koji je krenuo s projektom dijeljenja automobila neovisno o lokaciji. Deset godina kasnije, dijeljenje automobila je jedan od najpopularnijih poslovnih modela. Marka je obljetnicu proslavila zajedno sa SHARE NOW uslugom u Parizu i panel diskusijom na tu temu.

Smart se s pravom može nazvati pionirom ekonomije dijeljenja. Daimler je 2009. osnovao prvu flotu za dijeljenje automobila u Ulmu s 200 vozila. Prije godinu dana, car2go započeo je s radom kao prvi sustav za dijeljenje automobila koji je neovisan o lokaciji. A danas SHARE NOW usluga ima više od četiri milijuna kupaca širom svijeta, od kojih je više od tri milijuna samo u Europi.

SHARE NOW Usluga nudi oko 20.000 vozila, uključujući 3200 električnih automobila, u 31 gradu (14 zemalja) i ima više od 100.000 vožnji dnevno. Od toga, više od 12.000 u električnim vozilima.

Smart igra važnu ulogu ne samo što se tiče dijeljenja automobila. Naime, uz uslugu “spremni za dijeljenje”, marka omogućuje dijeljenje osobnih automobila jednako jednostavnim, sigurnim i jedinstvenim putem kao i SHARE NOW usluga.

SPREMNI ZA DIJELJENJE Ovlašteni korisnici mogu u nekoliko sekundi otvoriti račun koristeći svoj pametni telefon.

Smart “spreman za dijeljenje” koristi funkciju vozila “bez ključa”. Tri faktora čine „Smart spreman za dijeljenje“ jedinstven: sigurnost rješenja koje nudi proizvođač, potpuna kontrola vlasnika vozila kao jedinog administratora i donositelja odluka, te jednostavno i jeftino rukovanje. Funkcija plaćanja automobila “spremnog za dijeljenje” pomaže vlasnicima koji dijele svoje automobile podijeliti troškove.

SAMO STRUJA Smart je prva marka automobila koja je dovršila prelazak s klasičnih motora na električne pogonske sklopove. Od 2020. će postupno smanjivati broj motora s unutrašnjim izgaranjem na svim europskim tržištima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s