Mercedes-Benzova digitalna rješenja za učinkovitiji transport

U lipnju 2018. godine Mercedes PRO connect – digitalna platforma za povezane vozne parkove – bio je vrhunac prezentacije treće Mercedes-Benz Sprinter generacije. Od tada flote imaju koristi od stalno rastućeg spektra usluga digitalne flote, kao i od širenja na druge modele. Mercedes PRO adapter sada omogućava integraciju u sistemski svijet Mercedesa PRO čak i za starije modele.

Mercedes PRO je marka Mercedes-Benz Vansa za sve usluge, rješenja i digitalne ponude za svakodnevno poslovanje. Kao ponuda za vozni park, Mercedes PRO connect optimizira komunikaciju između upravitelja voznih parkova, vozila i vozača.

INTEGRACIJA Mrežno rješenje omogućuje internetsku kontrolu narudžbi i informacija o vozilu, kao što su lokacija, razina goriva ili intervali održavanjau stvarnom vremenu.

Operatori flote od malih poduzeća do većih kupaca imaju koristi od usluge temeljene na webu. Osim Sprintera, Mercedes PRO connect sada je dostupan i za Vito i eVito.
Potpuno nova je mogućnost integriranja Mercedes PRO adaptera u sistemski svijet Mercedes PRO povezivanja. To je prvo kompaktno hardversko rješenje koje starija vozila čini prikladnim za korištenje usluga Mercedes PRO, a time i za inovativni svijet povezanosti.

Adapter, koji je prethodno bio dostupan kao rješenje za naknadno opremanje s odvojenim alatom za upravljanje vozilima, dostupan je besplatno za mnoga postojeća vozila Vito i Sprinter od listopada 2019. godine, a ugrađuje se u vozilo putem sučelje OBD II.

Minimalni zastoj i maksimalna dostupnost vozila ciljevi su funkcije digitalne usluge “Mercedes-Benz Van Uptime”. Inteligentno umrežavanje transportera omogućuje ocjenu i interpretaciju tehničkih podataka o vozilima u stvarnom vremenu. Na primjer, usluga koja je trenutno dostupna isključivo Sprinteru otkriva začepljen filter goriva ili neravnotežu na prednjim kotačima i proaktivno daje posebne preporuke kako bi se osigurala maksimalna dostupnost kombija.

Pomoću usluge In-Van isporuke i povrata, ured tvrtke može odabrati koja logistička tvrtka ima pristup odgovarajućem kombiju. Nadalje, mogu ograničiti odobrenje otvaranja na stražnjim vratima ako je potrebno. Pristup je pouzdan i siguran putem izravne Bluetooth veze na modul povezivanja u vozilu, jer se svugdje ne može osigurati stabilna internetska veza. Prilikom otvaranja i zatvaranja vrata od strane logističke službe tehničar i dispečer dobivaju obavijest. IDR koristi ne samo kompanijama s voznim parkom, već i logističkim partnerima.

SUPER RJEŠENJE Digitalni ključ integriran je u ručni skener vozača, tako da nije potreban dodatni hardver.

S VAN2SHARE Mercedes-Benz Vans nudi inovativno digitalno rješenje. Povezuje vozače, vozila i narudžbe na jednoj platformi. Osim pristupa vozilima bez ključa, omogućava jednostavno zajedničko korištenje vozila, jednostavno upravljanje zahtjevima i opsežnu analizu podataka za bolje upravljanje voznim parkom. Rješenje zadovoljava potrebe svih pružatelja usluga mobilnosti i prijevoza, a neovisno je o marki vozila.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s