Nagrade novom valu

Oštro okretanje kormila koje je izvelo poslovodstvo Mercedesa mnoge je iznenadilo. Mercedes je iz tradicionalnih mirnih voda povelo prema uzburkanom tržišnom moru krcatom modelima i podmodelima u svakom segmentu. Već nakon nekoliko mjeseci pokazalo se da je Mercedesov brod spreman i za veće oluje i da je smjer dobro odabran.

Potvrdile su to i nagrade koje su dodijeljene proteklih dana Mercedesu i njegovu poslovodstvu, upravo za modele iz njegova novog vala. Tako je u izboru preko 90.000 čitatelja uglednog Autobilda nova E klasa proglašena najljepšom u kategoriji luksuznih i poslovnih vozila, a u kategoriji coupea i cabrioleta laskava je titula pripala novom CLA. Ovaj je automobil najaerodinamičniji serijski automobil s Cd od samo 0,22, no to se nije odrazilo na njegov izgled, dapače, CLA je i ukupni pobjednik, te nositelj titule najljepši njemački automobil. Na ovaj je način i vrlo zahtjevna automobilska publika rekla da promjenama u dizajnu i tržišnoj strategiji Mercedesovih osobnih vozila.

CLA 3 E-Klasse, E 350 4MATIC, Limousine Avantgarde, (W 212), 2012

No, ni stručnjaci nisu ostali ravnodušni na obilje noviteta koji stižu iz Stuttgarta. Dr.Dieter Zetsche, prvi čovjek Daimlera i odjela Mercedes osobnih automobila primio je nagradu za Nainovativniju automobilsku marku koju dodjeljuju Center of Automotive Management (CAM) ii PricewaterhouseCoopers (PwC). Iako se to na prvi pogled ne vidi, svaki novi Mercedesov model zapravo je zbirka inovacija što potvrđuje podatak da je svakog radnog dana u protekloj godini Mercedes registrirao devet novih patenata. Do sada su ih registrirali preko 90.000 čime čvrsto drže vodeću poziciju u automobilskom svijetu. Dobar dio inovacija vezan je uz aktivnu i pasivnu sigurnost, pa su stručnjaci Daimler AG-u dodijelili i priznanje u kategoriji sigurnosti za brojne sustave objedinjene u “Mercedes-Benz Intelligent Drive”. I ove nagrade potvrdile su da su novi dizajn i tradicionalna predanost sigurnosti učvrstile Mercedes na vodećoj poziciji najudobnijih i najsigurnijih na tržištu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s