S-klasa. Najbolja među najboljima

The new S-Class. World Premiere. Hamburg 2013

S klasa vrh je Mercedesove ponude i oznaka S mogla bi se uklopiti u mnoge superlative na račun ovog modela. Možda bi sve stalo u pridjev superiorna. Oduvijek. Konkurencija je pokušavala, ponekad se primaknula, ali nikada nije uspjela skinuti S klasu s trona. Mali, srednji i veliki političari, poduzetnici takvih formata, slavne osobe i one koje bi to željele biti, državnici,…. Svi su željeli i imali S klasu u raznim oblicima i veličinama. Od serijske, preko produžene do oklopljene i ekstra dugačke Pullman izvedbe.

Ne treba čuditi da je i predstavljanje najnovije generacije bilo spektakularno kako i priliči modelu koji je zvijezda Sjevernjača među Mercedesovim zvijezdama. Pred više od 750 predstavnika politike, gospodarstva i medija iz cijelog svijeta stigla je specijalnim zrakoplovom, transportnim Airbusom uz pratnju čak dvadeset aktualnih Mercedesovih modela i glazbenu potporu Hamburškog simfonijskog orkestra. Nimalo slučajno povezani su Airbus i Mercedes jer ono što je A380 u svijetu zrakoplova, S klasa je na cesti. Najveći, najudobniji, najsigurniji, naj…. I ovaj puta S klasa je pomaknula granicu standarda, nema više niti jednu klasičnu žarulju, a model 500 Plug-in Hybrid bit će prvi luksuzni model s potrošnjom ispod četiri litre na 100 prijeđenih kilometara. Zadatak koji je pred konstruktore bio postavljen bio je nedvosmislen – Najbolje ili ništa i morali su uspjeti. Inteligentna i sigurna vožnja, učinkovita tehnologija i esencijalni luksuz bile su tri smjernice kojih su se držali i postigli cilj – biti najbolji na svijetu.

Superiornost S klase moralo je pratiti i sve oko nje poput nastupa Alicie Keys, a samo za ovu prigodu oformljen je Ten Star Restaurant kojeg su vodili poznati njemački chefovi Juan Amador (3 zvjezdice), Douce Steiner (2 zvjezdice) Tim Raue (2 zvjezdice), Matthias Schmidt (2 zvjezdice) i Wahabi Nouri (1 zvjezdica). Zvjezdano nebo nad Hamburgom u čast najsjajnije zvijezde na Mercedesovom zvjezdanom nebu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s