Šest novih izvedbi kod modela A, B i CLA-klase

A-Klasse (W176) , CLA-Klasse (C117) und B-Klasse (W246) - 2013

Mercedes je nastavio modelsku ofenzivu započetu još jesenas, a ovih dana odlučio je obogatiti ponudu prodajnih hitova: modela A, B i CLA. Ponuda je proširena ulaznim motorima manje zapremine i snage, visoko učinkovitim BlueEfficiency motorom i 4matic izvedbom, te AMG modelima. Ukupno šest novih modela obogatilo je ponudu i na muke stavilo brojne kupce kojima je sada još teže donijeti odluku. Bez obzira za koji se odluče, neće pogriješiti jer se redom radi o vrhunskim, učinkovitim i ekološki prihvatljivim modelima čiji se raspon sada, primjerice u A klasi, proteže od 90 do čak 360 konjskih snaga.

Najnovije obogaćivanje ponude A klasi je donijelo model A160CDI, redni četverocilindraš sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, 90 KS, 13,8 sekundi iz mjesta do 100 km/h i najvećom brzinom od 180 km/h. Isti je motor ugrađen i u B klasu, jedino je u njoj tek dvije desetinke sporiji u ubrzanju do 100 km/h. B klasi je dodijeljen i nešto veći i snažniji 180CDI motor sa 109 konjskih snaga (11,6 sekundi, 190 km/h), te moćna kombinacija turbo motora sa 184 konjske snage, 7G-DCT mjenjača i 4matic pogona. Oznaka je B220 4matic, dostiže 225 km/h, a iz mjesta do 100 km/h treba mu tek 7,5 sekundi. Ovo je ujedno i prva B klasa s pogonom na sva četiri kotača.
Najviše je novosti u modelu CLA, novoj klasi koja na neki način popunjava prazninu između A i B klase. Uz CLA 250 4matic sa 211 KS, a slijedeći filozofiju uspješnog CLS63AMG, lansiran je CLA45AMG 4matic sa čak 360 konjskih snaga EU6 eko normom i potrošnjom od samo 6,9 litara u kombiniranom režimu. Uz njega, tek kraće vremensko razdoblje, bit će dostupan i model CLA45AMG Edition 1 – posebni model s izuzetno bogatom opremom i specijalnim detaljima – uz posebnu cijenu nešto preko 63.000 eura (u Njemačkoj).


Neki od spomenutih modela bit će posebno zanimljiv našem tržištu, a termine dolaska, cijene s novim trošarinama i druge detalje možete doznati na www.skojo.hr ili u salonima u Osijeku, Zagrebu i Splitu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s