Napravili su i brod! Mercedes-Benz u svijetu nautike

Mercedes-Benz Style Silver Arrow Marine; Monaco 2013
Bilo je samo pitanje trenutka kada će Mercedesovi dizajneri sav raskoš svog talenta pokazati i na drugim, neautomobilskim poljima. Nakon što je 2011. predstavljen EurocopterEC145 Mercedes-BenzStyle, namijenjen luksuznim poslovnim i privatnim putovanjima, došao je red da se priča nakon zemlje i zraka zaokruži i vodom. Godinu dana od predstavljanja studije, Mercedes-Benz style i SilverArrows Marine predstavili su u Monte Carlu luksuzni motorni brod Arrow 460 Granturismo.


Predstavljanje dvometarskog modela i detaljna prezentacija unutrašnjosti na MonacoYachtShowu, označilo je i otvaranje knjige narudžbi za Edition 1, posebnu ograničenu seriju od samo deset komada Arrowa460 Granturismo koja će obilježiti Mercedesov ulazak u svijet luksuzne nautike. Arrow 460 Granturismo spoj je najsuvremenijih nautičkih trendova s detaljima preuzetima sa sadašnjih i budućih Mercedes-Benzovih automobila. Već na prvi pogled na bokovima su prepoznatljive linije znane s Mercedesovih automobila, a rukopis Mercedesovog dizajnerskog tima osobito je prepoznatljiv u unutrašnjosti.

Mercedes-Benz Style Silver Arrow Marine; Monaco 2013
Arrow460 Granturismo je prvenstveno namijenjen užitku u dnevnim krstarenjima s mogućnošću noćenja. Unutrašnjost je prozračna i svjetla zahvaljujući panoramskom otvoru čijim otvaranjem i unutrašnjost postaje luksuzna paluba. Stol i krevet su klizni i po potrebi uvlače se u potpalublje, a luksuz nije zaboravljen niti u kupaonici. Ipak, završni potpis luksuza su vrhunski klima uređaj i audio sustav, te posebni hladnjak za vino i ledomat. Prvi od deset komada iz limitirane Edition 1 zaplovit će početkom 2015., a pokretat će ih dva Yanmarova motora, svaki po 480 konjskih snaga, što je dovoljno za brzinu plovidbe od 28 do 30 čvorova, odnosno najveću brzinu iznad 40 čvorova. Cijena zadovoljstva je 1,25 milijuna eura plus porez.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s