Obogaćena ponuda Citana

?????????????????????????????????????????????????????????
Promjene u razmišljanju gospodarstvenika i prilagođavanje novim uvjetima poslovanja pretvorile su Citan u vrlo traženo dostavno vozilo. Popunjavanje praznine u dostavnom programu ispod suverenih Vita i Sprintera zaokružilo je ponudu i omogućilo zadovoljavanje svih vidova dostave kako u gradu, tako i oko njega. Ipak, ni odlični prvi prodajni rezultati nisu značili kraj aktivnosti na projektu Citan, tako da je ovih dana, godinu nakon lansiranja, obogaćena ponuda benzinskim i dieselskim motorom oznaka 112 i 111CDI. Benzinac, kako i sama oznaka kaže, razvija 112 konjskih snaga iz obujma 1.2 litre, uz start/stop sustav, prosječnu potrošnju 6,1 litru na 100 kilometara i malu emisiju štetnih plinova.

Sto kilometara na sat dostiže za 11,7 sekundi, a najveća brzina mu je 173 km/h. Dieselska verzija 111CDI razvija 110 konjskih snagai 240 Nm okretnog momenta iz motora obujma 1.5 litara. Performanse su tek nešto lošije od benzinca (12,3 sekunde i 170 km/h), a uz ugradnju opcijskog BleEfficiency paketa koji uključuje i Start/Stop potrošnja se spušta na vrlo prihvatljivih 4,4 litre na 100 kilometara. Oba su motora spregnuta sa šeststupanjskim ručnim mjenjačima prilagođenima sporim gradskim i brzim izvangradskim vožnjama, maloj potrošnji i niskoj emisiji buke i štetnih plinova.


Karoserijska ponuda je također proširena produljenim modelom Crewbus koji u 4705 milimetara duljine nudi prostor za smještaj sedam sjedala, uz mogućnost brojnih putničkih/cargo konfiguracija. Uz ovu u ponudi su nebrojene mogućnosti opremanja Citana zahvaljujući Mercedesovom Bodybuilder centru koji okuplja preko 90 partnera, specijalista za prilagodbe karoserija i opreme i zadovoljavanje i najkompliciranijih potreba kupaca.

JPF_131003_6131_bea

U ponudi su modeli s hlađenim teretnim prostorom, posebno opremljena policijska, vatrogasna, sanitetska ili aerodromska vozila, te posebno prilagođeni modeli za prijevoz invalida, pokretne trgovine…

????????????????????????????????????????????????????????????
Citan je u prodaji u zemljama Europske unije uključujući Švicarsku, Norvešku i Tursku, za koji dan kreće u Rusiju, a u pripremi su tržišta Srednjeg istoka i Jugoistočne Azije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s