2013. – Godina velikog Mercedes-Benzovog uspjeha

Produktionsstart für die neue S-Klasse im Mercedes-Benz Werk Sindelfingen
Godina iza nas biti će zlatnim slovima upisana u Mercedesovu povijest. Unatoč krizi od koje se neki polagano oporavljaju, a neki je tek proživljavaju u njenom najžešćem obliku, Mercedes je na tržište plasirao gotovo milijun i pol automobila. Time je oboren rekord iz 2012., ali i nastavljen rast koji predviđa da će godina čije prve dane proživljavamo biti još bolja.


Podsjetimo, u travnju su krenuli nova E klasa i CLA koji je ujesen stigao na američko tržište. Upravo tamo je ovaj kompaktni coupe zabilježio izvanredne rezultate jer je u samo četiri mjeseca postao najprodavaniji i klasi i ubilježio 12.000 kupaca. Uslijedilo je lansiranje dugo iščekivane S klase čija je proizvodnja krajem godine dostigla puni kapacitet, a Mercedes novu godinu dočekao s najbogatijom gamom od 2009. Proizvodnja se nije povećavala samo u Sindelfingenu, već i drugim njemačkim pogonima. Preko milijardu eura investirano je u tvornicu u Bremenu, središnjem pogonu za novu C klasu, a međunarodne su se investicije odnosile na rumunjski Star Transmission, i kineski BAIC, te brazilske pogone za proizvodnju nove C klase i GLA u blizini Sao Paula. Kinesko tržište jedno je od najbrže rastućih, a ključni modeli bit će A klasa, E klasa s produljenim međuosovinskim razmakom, te nova S klasa. Tijekom 2014. bit će otvoreno 75 novih prodajnih mjesta od kojih čak 36 u gradovima u kojima Mercedes do sada nije bio prisutan. Na taj način kinesko će tržište do kraja godine biti pokriveno sa 100 prodajnih mjesta u 70 kineskih gradova.

Mercedes-Benz C250, AMG Line, Avantgarde, Diamantsilber metallic
Nastavlja se i provođenje „Mercedes-Benz 2020 – best Customer Experience strategije“ u sklopu koje su 2011. u Tokyu, 2012. u Milanu i 2013. u Osaki otvoreni suvremeni citystore prodajni centri koji su ovaj premium brand još više približili potencijalnim kupcima. Njihov bi broj do 2020. trebao narasti na više od četrdeset. A da interes postoji potvrđuju i brojke iz Mercedesovog paviljona u Varšavi kojega je tijekom prošlog ljeta posjetilo više od 20.000 ljudi, obavljeno je preko 600 test vožnji i u njemu je održano preko 80 evenata. Brojni su Mercedesovi sljedbenici na društvenim mrežama, a od prosinca je Mercedes prvi premium brand koji nudi mogućnost on-line kupovine. Preko 60.000 posjetitelja je isprobalo aplikaciju, a vrlo brzo obavljene su i prve kupoprodaje. Nova godina donijet će još nekoliko noviteta kako u ponudi modela, tako i u komunikaciji s kupcima s diljem svijeta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s