Actros – 30.000 komada na cestama širom svijeta

Actros

Krajem godine jedna je slika obišla svijet – 4milijuna eura vrijedna humanitarna pomoć krenula je iz Frankfurta prema Gaziantepu na sirijskoj granici raspoređena u jedanaest kamiona. Nimalo slučajno bili su to Mercedes-Benz Actrosi posljednje generacije koja je prije dvije godine predstavljena javonosti. Nimalo slučajan odabir jer se u navedenom razdoblju Actros potvrdio kao vodeći na tržištu što su potvrdile i narudžbe i isporuke preko 30.000 komada u dvije godine.

Zanimljivo je da su pojedini primjerci prvih Actrosa prešli već preko 600.000 kilometara uz nepodijeljene simpatije vozača, ali i vlasnika. Naime, Actros je postavio nove standarde po pitanju potrošnje pa su osim deklarirane i od Dekre potvrđene uštede od 4,5 posto pojedini korisnici zabilježili smanjenja potrošnje i od 5 do čak 15 posto. Uz to, potrošnja AdBlue aditiva manja je i do 40 posto. Zanimljiva je i činjenica da je preko jedne trećina Actrosa isporučeno s EuroVI motorima, a kako je 2013. Godina odmicala i njihov je udio iz dana u dan bivao sve veći. Primjenom PPC (Predictive Powertrain Control) sustava moguće je ostvariti i još oko 5 posto dodatne uštede jer sustav preuzima odgovornost kada vozačeva koncentracija popusti. Actros nije samo ekološki osviješten već je i jedan od najsigurnijih kamiona današnjice koji sadržava sve elektronske sustave za zaštitu od sudara. Iako nisu svi na listi serijske opreme, raduje činjenica da se naručitelji odlučuju za sustav aktivnog kočenja, nadzor voznog traka i druge elektronske sustave popularno nazvane Trinaest anđela čuvara. Kada se svemu doda mogućnost odabira veličine kabine i njene opremljenosti, lako je konfigurirati savršeni kamion prema vlastitim potrebama.

Hilfskonvoi „Wings on Wheels – Gegen die Kälte“ an die t

Stručnjaci u Wörthu nastavljaju usavršavati Actrosa osluškujući reakcije vozača i vlasnika, a potvrda dobrog posla je i činjenica da je s 23 posto tržišnog udjela Actros vodeći europski kamion u segmentu teških kamiona preko 16 tona, ali i vodeći u „vrućem“ segmentu tegljača s tržišnim udjelom od 20,5 posto. Zbog svega su uvedene i dodatne subotnje smjene kako bi se udovoljilo željama i potrebama kupaca.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s