CES 2014. – Budućnost je počela

Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013

Osim predstavljanja tri noviteta u svijetu automobilske elektronike (Nest Integration, Pebble support i Google+) Mercedes-Benz je posjetiteljima pružio mogućnost pretpremijernog digitalnog upoznavanja nove C klase putem posebne aplikacije.

Želja je upoznati američku publiku s mogućnostima Mercedesovih vozila u sprječavanju prometnih nezgoda, od faze predviđanja, pa sve do konkretnih radnji za njihovo izbjegavanje. Intelligent Drive objedinjuje sustave koji omogućavaju sigurnu vožnju bez utjecaja vozača, čije su mogućnosti dokazane u probnoj vožnji S klase na dionici dugoj preko 100 kilometara u Njemačkoj. Praktički samo zakonska regulativa EU sprječava primjenu ovog sustava već danas. Kako je u fokusu ovog showa elektronika, posjetitelji su se mogli upoznati i s brojnim aplikacijama koje su na raspolaganju korisnicima Mercedesovih vozila. U suradnji s Gracenoteom u Coupeu S klase je predstavljen MoodGrid software s bazom od 18 milijuna pjesama, a predstavljene su i mogućnosti transfera podataka i naredbi putem aplikacije Vehicle Home. U suradnji NestLabs svjetsku premijeru u Las Vegasu doživjela je i aplikacija koja omogućava potpunu komunikaciju između automobila i Pebble pametnog sata odnosno njegovog vlasnika. Mercedesova vozila mogu komunicirati i s Nest Thermostat programom koji omogućava vlasniku aktiviranje grijanja u kući prije njegova dolaska kako bi ga dočekao ugodan ambijent. Prije dvije godine upravo ovaj show označio je početak suradnje Mercedes-Benza i Googlea, a novu fazu suradnje označilo je ovogodišnje predstavljanje vrhunskog spoja Mercedesove tehnologije i mogućnosti koje pruža Google+.

Mercedes-Benz S-Klasse, 2013

Nakon svega, ne čudi što su čitatelji Auto Bilda i Computer Bilda novoj C klasi dodijelili nagradu „Best-Connected Vehicle of 2013“, a za prošloljetnu vožnju bez pomoći vozača cestom Berthe Benz Mercedes je proglašen za „Global Technology Inovator 2013“.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s