Mercedes-Benz u 2013. – Nastavak rekordnog niza

Mercedes-Benz CLA 220 CDI, (C117), 2012
Iza Mercedes-Benza je jedna od najuspješnijih poslovnih godina. Tijekom 2013. širom svijeta isporučeno je 1.461.680 osobnih automobila što predstavlja porast od impresivnih 10,7 posto. Sve ukazuje da će se ovaj trend i nastaviti jer je tijekom prosinca prodano 139.180 komada što je 11,2 posto više u odnosu na prosinac 2012. Dodaju li se ovim brojkama i Smartovi, dolazimo do nove rekordne brojke od 1.562.472 isporučena primjerka.
Dio je to Mercedesove tržišno marketinške strategije rasta koja će do 2020. tržište doslovno zasipati novim modelima, novim modelima kupnje i zanimljivim ponudama. Tijekom prošle godine na tržište su stigli S klasa i CLA, jedan od izrazito luksuznom, a drugi u sportski orijentiranom dijelu kompaktnog segmenta. Kroz godinu su uspješno lansirani svi planirani modeli u gami E klase tako da su ova tri modela bili nositelji prodaje. U godini čije prve tjedne trošimo stiže nova C klasa, te kompaktni SUV GLA koji bi dodatno mogli poboljšati prodajne rezultate jer će biti popunjena ponuda A klase, a C klasa tradicionalno privlači kupce bez obzira na godine. Ukupno do 2020. Mercedes-Benz planira lansirati preko trideset novih modela i potpuno redizajnirati ponudu, zadovoljiti želje i potrebe dosadašnjih kupaca, te osvojiti srca onih koji do sada nisu vozili automobile s trokrakom zvijezdom. U središtu ove strategije je kupac, tako da će nove modele pratiti i novi prodajni centri, ali i novi pristup u sklopu kojega je već profunkcionirala Internet prodaja.

S-Klasse, W222, S 500
Posebno poglavlje strategije predstavljaju tržišta poput Sjedinjenih država i Kine. Upravo tamo je, uz Japan, lani zabilježen dvoznamenkasti rast prodaje. Na američkom je tržištu prodano 312.534 komada što je 14 posto više u odnosu na 2012., u Kini je isporučeno 218.045 (+11,1%) uz nevjerojatni rast u prosincu od čak 24,4 posto. Na Dalekom istoku svakako treba spomenuti i lidersku poziciju Mercedes-Benza u premium segmentu japanskog automobilskog tržišta. Pogledamo li europski premium segment, porastao je 5,9 posto, uz poraste na pojedinim tržištima u rasponu od 17,3 posto u Belgiji, 19,6 posto u Velikoj Britaniji do čak 57,3 posto u Turskoj.

Mercedes-Benz E-Klasse Familie
Pravi prodajni boom očekuje se pojavom C klase jer je ona u svim dosadašnjim izdanjima bila Mercedes-Benzov top-seller. Po prvi puta u povijesti proizvodit će se istovremeno na četiri kontinenta: u njemačkom Bremenu, južnoafričkom East Londonu, američkoj Tuscaloosi i kineskom Beijingu. Očekuje se kako će ovaj globalni proizvod osvojiti i globalno tržište i dati dodatni zamah strategiji „Merceds-Benz 2020 – Best Customer Experience“.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s