Premijera V klase – Avionski First Class na kotačima

Die neue V-Klasse. Weltpremiere 2014, The New V-Class. World Premiere 2014
Mercedes je odlučio ubilježiti još jednu pobjedu. U olimpijskoj godini, u olimpijskom kompleksu u Münchenu, u četvrtak je predstavio novu V klasu. Ona će naslijediti popularni Viano, ali na poseban način otvara novo poglavlje u svijetu monovolumena.

I dok obiteljski monovolumeni pomalo izumiru pred naletom SUV-ova svih veličina i oblika, monovolumenima poput V klase budućnost je zajamčena. Nimalo slučajno, napušten je naziv Viano i ponovno aktivirano ime V klasa, jer želja je Mercedesa da ovaj monovolumen bude ravnopravan perjanicama automobilske ponude osobito onim najluksuznije opremljenima. V klasa je namijenjena zahtjevnim obiteljima, poslovnim ljudima , te profesionalcima, tako da će biti ponuđene bezbrojne mogućnosti uređenja i opremanja ovisno o potrebama kupca. Vrh ponude bit će putujući uredi za vrhunski management, te shuttle-ovi za potrebe hotela i aerodroma. Razina komfora koja će u njima biti pružena nimalo neće zaostajati za E ili S klasom, ali će u njoj moći uživati više ljudi, baveći se drugim stvarima dok vozač krstari prema odredištu. Cilj je bio sjediniti tehnologiju kojom raspolaže S klasa s komforom najskupljih avionskih klasa, tako da su korišteni materijali poput vrhunske kože, brušenog aluminija, kvalitetnog drveta, oplemenjeni LED ambijentalnom rasvjetom i drugim korisnim detaljima.

Moći ćese naručiti s kraćim (3.200 mm) i dužim (3.430 mm) međuosovinskim razmakom, te u tri duljine karoserije (od 4.895 do 5.370 mm). I u unutrašnjosti će se moći kombinirati i prilagoditi opremu vlastitim željama i potrebama, od klasičnih 2+3+3 konfiguracija s klupama, sve do četiri vrhunske fotelje s naslonima i potpornjima za noge. Ponovno je ugrađena sva dostupna sigurnosna elektronika, od adaptivnog tempomata, nadzora umora vozača, sve do korekcije udara bočnog vjetra.

Model V 200 CDI nudit će 136 KS, V 220 CDI 163 KS, dok će u najsnažnijoj varijanti, V 250 BlueTec motor razvijati 190 KS. V 200 CDI i V220 CDI bit će spregnuti s ručnim mjenjačima ili uz doplatu s automatskim 7G-TRONIC PLUS, dok će u V 250 BlueTecbiti serijska oprema.
U prodaji se očekuje u proljeće, a cijene će se kretati od 42.900 eura naviše.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s