Unibox Sprinter: Osječki proizvod za europska putovanja


Stalnu potrebu za vozilima kojima bi se prevezli putnici kojih je previše za kombi, a premalo za autobus, kriza je još više povećala, jer je prijevoznicima sve teže nakupiti rentabilan broj putnika za veliki autobus. Promjene koje su nastale u prijevozu putnika i potrebe za novim oblicima transporta bile su nam poticaj (točnije, poticaj našem Unibox odjelu) za proširenje djelatnosti i vlastitu proizvodnju minibusa. Nedavno predstavljanje novog Sprintera bila je prigoda i za bolje upoznavanje turističkog minibusa koji nastaje u Osijeku u pogonima Uniboxa.


Unibox preuređuje teretnog produženog, povišenog Sprintera, a osim otvora za stakla u nekadašnjem teretnom prostoru, izbačena su suvozačka vrata, te na njihovo mjesto ugrađena električno pokretana vrata s blendom koja popunjava ostatak otvora. Vrata imaju i daljinsko upravljanje, te zadovoljavaju najstrože sigurnosne standarde. U podnicu su ugrađene dvije stepenice, a u novonastali putnički prostor postavljeno je povišenje poda na koje je ugrađeno 20+1 sjedala sa sigurnosnim pojasevima, pomičnim naslonom i bočnim odmakom za dvostruki red sjedala. Uzorak je na tragu Mercedesovih limuzina i može biti u kombinaciji kože i tkanine čime je značajno olakšano održavanje i povećana trajnost, a sve ovisi o željama naručitelja.

U putnički su prostor postavljene lake aluminijske galerije za ručnu prtljagu sa svjetlima za čitanje, središnjom bijelom LED rasvjetom, plavom LED ambijentalnom rasvjetom, zvučnicima, te regulacijom ventilacije za svakog putnika posebno. U prednjem dijelu postavljen je LCD monitor i DVD čitač, a audiosustav opremljen je CD/MP3 uređajem s razglasom i mikrofonom s daljinskim upravljanjem.U stražnjem je dijelu izrađen udubljeni prtljažnik ispod posljednjeg reda sjedala, ali je i ostavljena mogućnost ugradnje dodatnog kovčega ako prtljažne potrebe na pojedinim putovanjima budu veće. Ugrađena su dvoslojna termoizolacijska zatamnjena stakla, obložene su bočne stranice i strop te ugrađena termoizolacija. Ugrađen je kvalitetni krovni klima uređaj, uz odvojenu klimatizaciju vozačko-vodičkog prostora.

U ponudi su tri izvedbe Sprintera, od osnovnog za prijevoz djece, linijski prijevoz i prijevoz radnika, preko turističkog za prijevoz turista i sportaša, do panoramske izvedbe za najzahtjevnije korisnike koji je uz ostalo opremljen i zračnim ovjesom što povećava udobnost, ali olakšava i rukovanje (ulazak-izlazak sa trajekta).

Motor je dieselski V6 sa 190 KS, dok je za slabije opremljene model moguće naručiti ugradnju slabijeg motora sa 163 KS.

Na tragu Mercedesove beskompromisne sigurnosti je i serijska oprema tako da je Sprinter opremljen vozačevim zračnim jastukom, kočnicama s ABS-om, EBD-om, BAS sustavom, ASR-om i ESP-om, te ASSYST sustavom, a sva izrađena vozila prošla su kroz sustav atesta i certificiranja Centra za vozila Hrvatske.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s