E klasa – Od Afrike do Britanije s jednim tankom

Mercedes-Benz E 400 Hybrid (W212) 2014, US-Version
Mercedes-Benz E 300 BlueTEC Hybrid još je jednom potvrdio svoju vrhunsku učinkovitost. Udaljenost od Tangera u Africi do Goodwooda u Engleskoj prešao je samo s jednim spremnikom goriva. Radi se o udaljenosti od 1.968 km, a nakon završetka putovanja, u rezervoaru je ostalo goriva za još 160 km.

Mercedes-Benz E 300 BlueTec HYBRID, Limousine Elegance, (W 212),

Eksperiment je proveo britanski novinar Andrew Frankel koji je sa svojim suvozačem krenuo iz Maroka Mercedesom E 300 Blue TEC HYBRID, te preko Španjolske i Francuske nakon 27 sati vožnje stigao do Goodwooda u Engleskoj. Računajući prijeđenu udaljenost te još 160 km koje je mogao prijeći, ukupni doseg hibridnog vozila je čak 2129 km.

Pustolovni novinar i njegova pratnja navode da su tijekom svoje vožnje preko dva kontinenta, četiri zemlje i tri vremenske zone vozili štedljivo, a njihovo napredovanje povremeno je bilo otežano zbog jake kiše, visoke temperature, visinske razlike, te gustog prometa i zastoja. Bez obzira na to, dosegli su prosječnu potrošnju od samo 3,8 litara diesela na 100 km.

Tako je ova 27-satna vožnja dokazala izvrsne praktične kvalitete Mercedesove inovativne hibridne tehnologije, ali isto tako uvjerila da su tvornički proračunate i deklarirane brojke o potrošnji realne i primjenjive u svakodnevnoj uporabi.

Mercedes-Benz E 300 BlueTec HYBRID, Limousine Elegance, (W 212),

Unatoč skromnoj potrošnji Mercedesov E 300 BlueTec Hybrid može se pohvaliti produhovljenim iskustvom vožnje. Diesel motor sa četiri cilindra razvija 150 kW/204 KS, a u kombinaciji sa električnim motorom od 20 kW/27 KS ubrzava do 100 km/h za 7,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od čak 242 km/h. Sve su to dovoljni razlozi zašto E 300 BluTec HYBRID zauzima vodeće mjesto među najekonomičnijim modelima u gornjoj srednjoj kategoriji.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s