Red Dot: Dizajnerska nagrada za V, S, C i GLA klasu

Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class
Prestižna nagrada za dizajn Red Dot Award dodijeljena je prije nekoliko dana na posebnoj gala svečanosti u Essenu, a među nagrađenima su se našla čak četiri modela Mercedes-Benza.
Nagradu Red Dot Award, koja se zalaže za visoke standarde dizajna, dodjeljuje svake godine žiri sastavljen od četrdeset međunarodnih stručnjaka.

Ove godine je čak 1.816 proizvođača, dizajnera i arhitekata iz 53 zemlje prijavilo svoje proizvode i projekte u nastojanju da osvoje prestižni Red Dot.

Nakon višednevnog vijećanja ocjenjivački je sud odabrao pobjednike za 2014., a osim nagrade za izvanrednu kvalitetu dizajna proizvoda, nagrade su dodijeljene i u kategorijama komunikacijskog dizajna i dizajnerskih koncepata.
Među laureatima našla su se i četiri Mercedes-Benzova proizvoda, a najviše pozornosti privukla je nova V klasa. Suvremeni MPV oduševio je žiri prvenstveno svojom kombinacijom elegancije i sportskih detalja. Zahvaljujući elementima dizajna, nova V-klase je nepogrešivo član obitelji Mercedes-Benz putničkih automobila i unatoč veličini odiše modernim luksuzom. Prepoznatljivi atraktivni i upečatljivi dizajn prednjeg dijela sa svjetlima koja se protežu duboko niz tijelo vozila privlače poglede prolaznika, ali i stručnjaka za dizajn. U unutrašnjosti V-klase jasno je preuzeta filozofija dizajna iz Mercedes-Benzovih osobnih automobila najnovije generacije: kokpit s prepoznatljivim dizajnom okruglih instrumenata, ventilacijskih otvora i samostojećeg središnjeg ekrana jasno otkriva pripadnost i nove V klase. Profinjen i ugodan osjećaj velikodušne količine prostora dodatno je povećan dizajnerskim trikovima i inteligentnim korištenjem svakog centimetra.

„Senzualne, dinamične konture, inteligentno ugrađeni hig htech i fini high-class osjećaj u V klasi spajaju eleganciju i funkcionalnost do savršenstva. Nova V klasa je samouvjerena potvrda modernog luksuza i utjelovljuje našu filozofiju dizajna senzualne čistoće“, kaže Gorden Wagener, šef dizajna u Daimler AG.

Potvrdio je to i neovisni stručni žiri koji se sastoji od članova iz različitih zemalja redom impresioniranih kvalitetom dizajna V-klase. “Njegov elegantan i istodobno sportski dizajn čini V klasu modernim MPV-om koji uz to nudi dosta prostora”, rekao je žiri u obrazloženju odluke u Red Dot Design godišnjaku 2014/2015.


Osim V-klase, tri putnička modela automobila Mercedes-Benzatakođer su nagrađena u sklopu Red Dot Award. Red Dot za visoku kvalitetu dizajna osvojio je Mercedes-Benz C-klase, kao i Mercedes-Benz GLA, dok je S-klasa Coupé nagrađena za posebno dobar dizajn i implementaciju detalja ugrađenih u vozilo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s