Novi Vito: Počela serijska proizvodnja


Prvi primjerci novog Vita sišli su s proizvodne linije u Mercedes-Benzovoj tvornici Vitoria, u Španjolskoj. Postavljajući nove standarde u segmentu vanova srednje veličine, s dopuštenom masom od 2,5 t do 3,2 t impresionira vrlo niskom potrošnjom goriva (manje od 5,7 litre dizela na 100 km) i niskom cijenom (početna 17.990 eura plus porez u Njemačkoj). Novi Vito je ujedno i prvi van srednje veličine s tri varijante pogona: na prednje kotače, na stražnje kotače, ili na sva četiri kotača. Kao i druga Mercedes-Benz vozila, novi Vito također postavlja standarde sigurnosti brojnim inovativnim sigurnosnim i sustavima pomoći vozaču.


Prigodom izlaska prvih Vita iz tvornice, Frank Klein, voditelj proizvodnje Mercedes-BenzVans je istaknuo: “Naš novi Mercedes-Benz Vito je pomaknuo granicu za srednje velike kombije. Novi Vito je presedan u svom segmentu radi sigurnosti, učinkovitosti i kvalitete. Prema tradicionalnim tržištima krećemo s entry-level varijantama, uz osvajanje novih tržišta i stavljanje novog Vita na američke ceste. Vito je naše drugo globalno vozilo nakon Sprintera.”
Oko 3.500 radnika proizvodi novi Vito u tvornici Vitoria, u koju je uloženo 190.000.000 eura na modernizaciju i reorganizaciju limarije, lakirnice i montaže.

Uloženo je više od 8 milijuna eura u preko 300.000 sati treninga, kako bi zaposlenike pripremili za proizvodnju novog modela.

“Naš tim radi vrhunski posao, a mi smo jako ponosni što smo izradili novi Vito u top kvaliteti”, kaže Emilio Tita, voditelj tvornice Vitoria. “Kao rezultat toga, Vitoria će i dalje biti središnji stručni centar za srednje velike kombije unutar naše globalne proizvodnje.”
Ove godine tvornica koja se nalazi u srcu Baskije u sjeverozapadnoj Španjolskoj, slavi svoju 60. godišnjicu. Prvo vozilo sišloje s proizvodne linije 1954., kada je još uvijek pripadala Auto Unionu. Bivši Daimler-Benz AG u potpunosti je preuzeo tvornicu 1981. Danas tvornica pokriva površinu od 600.000 m², ima proizvodni prostor od oko 370.000 m² i proizvodi oko 80.000 kombija godišnje za kupce širom svijeta.

Vitoria je drugi po veličini Daimler van proizvodni pogon u svijetu koji posredno zapošljava oko 13.000 ljudi u regiji.

Gotovo 1,2 milijuna Vita prodano je između lansiranja na tržište 1995. i kraja 2013., što potvrđuje uspješnost dosadašnjih modela. Ključno pitanje za kupce komercijalnih vozila je ukupni trošak vlasništva. To je razlog zašto je novi Vito iznimno štedljiv, a prosječna NEDC potrošnja je smanjena za oko 20 posto u usporedbi s prethodnim modelom. Vito s BlueEFFICIENCY paketom posebno je štedljiv, a može se naručiti s novim pogonom na stražnje kotače, te je dio standardne opreme u svim Vito Tourer modelima koji imaju automatski mjenjač, registrirani su kao osobna vozila, ili su opremljeni najsnažnijim motorom. I servisni intervali idu u korist vlasnicima i sada su za sve modele do 40.000 km ili dvije godine.


Novi Vito bi trebao biti lansiran u Njemačkoj u listopadu, a naknadno će biti uveden u drugim europskim zemljama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s