Unimogom kroz Himalaje

Glaarkshouse - Mit dem Unimog durch das Himalaya
Sposobnosti Mercedes-Benzovog Unimoga su desetljećima neupitne. Dokazao se na radilištima širom svijeta, na najzahtjevnijoj utrci od Pariza do Dakra, u brojnim humanitarnim misijama, kao i u svakodnevnim poslovima komunalnih službi. No, Unimog može imati i drugo lice.

Glaarkshouse - Mit dem Unimog durch das Himalaya

Poznato je da osim teškog radnika Mercedes-Benz Unimog može biti pustolov, ali i veliki romantik. Kako smo već pisali, jedan romantično-pustolovni Unimog na putu je oko svijeta. U njemu su Jennifer (36) i Peter (41) Glas koji od travnja 2013. proslavljaju svoje vjenčanje putujući oko svijeta. Odabrali su Unimog 1300L proizveden 1986. i posebno ga opremili za putovanje daleko od civilizacije. Uz sebe imaju zalihu od 540 litara goriva i 180 litara vode, solarno napajanje električnom energijom, te bezbroj sitnica koje bi im mogle zatrebati tijekom života u njihovom novom domu na kotačima. Simbolično su ga nazvali „Glaarkshouse“ iz kombinacije Jenniferinog sadašnjeg i djevojačkog prezimena – Glas i Parks.

Glaarkshouse - Mit dem Unimog durch das Himalaya

Velika je avantura započela u travnju prošle godine, a za njima su već jugoistočna Europa, fascinantni krajolici turske Antalije, nepristupačne vrleti Irana, nezaboravni tjedni u Perziji i pijesci omanske pustinje. Što su tereni bili teži i zahtjevniji, Unimog je bolje pokazivao svoje sposobnosti, a za njima je jedno od najtežih iskustava, vožnja preko Himalaya. Ceste do indijske Himalaje su otvorene samo tijekom ljetnih mjeseci. Prijevoji iznad 4000 i 5000 metara nad morem su prolazani samo između studenog i svibnja. Zato ne čudi da područja Ladakha, Spiti i Kinnaur često nazivaju Mali Tibet.

NEZAUSTAVLJIVI Mi ne bi mogli biti najbrži u našoj sedam tona teškoj kući, ali možemo svuda proći!

Iza Jennifer i Petera su najviša cesta na svijetu, drugi i treći najviši planinski prolazi u svijetu, pa i ono što bi se moglo nazvati najgora cesta na svijetu – iako to je samo vrlo subjektivna prosudba. Nakon svega, ne čudi da su čitatelji “OffRoad” magazina odabrali Unimog za najbolje Offroad vozilo 2014. godine u kategoriji “Specijalna vozila”.

Glaarkshouse - Mit dem Unimog durch das Himalaya

Par želi prijeći na jugoistočni dio Azije i dalje nastaviti svoju izvanredne turneju kojoj se ne nazire kraj. Više detalja o njima i njihovom sedam tona teškom putujućem domu možete doznati i na Facebook profilu Glaarkshouse, a želite li prepraviti svoje vozilo i krenuti na slično putovanje, obratite se stručnjacima Uniboxa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s