Sprinterom prešao milijun kilometara za 5 godina i 11 mjeseci

Patrik Flinkfeldt,48-godišnji vlasnik prijevozničkog poduzeća Flinkfeldts Buss AB savršeno je potvrdio dobro poznatu činjenicu o izdržljivosti i sposobnosti Sprintera koji proslavlja svoj 20. rođendan. Sprinterom je dostigao brojku od milijun prijeđenih kilometara, iako i njegovi putnici tvrde da Sprinter uopće ne izgleda tako staro.

Riječ o Sprinteru 518 CDI s na kojem je tvrtka Universal napravila nadogradnju za prijevoz do 16 putnika. Laponija je rijetko naseljena te njezini građani često koriste prijevozničke usluge Patrika Flinkfeldta, osobito na relaciji do zračne luke Arvidsjaur. Na jednom od ovih uobičajenih putovanja njegov Sprinter dostigao je rekordnu brojku od milijun kilometara i to za točno 5 godina i 11 mjeseci.

– Za sve ovo vrijeme Sprinter nas nikada nije iznevjerio – ponosan je vlasnik.

PATRIK FLINKFELDT Svakih 250.000 km mijenjao sam hidrodinamičku spojku i po potrebi kočione obloge. Toliko kilometara nije problem dostići sa Sprinterom ako se vozilo redovito održava i ako se pridržava servisnih intervala.

Vozilo je stacionirano u provincijskom gradu Arjeplogu kojem Patrik Flinkfeldt zajedno sa svojim bratom Gordonom vodi obiteljsko poduzeće Flinkfeldt Buss AB. Flota Flinkfeldtsa obuhvaća 13 vozila, uključujući četiri Sprintera. Poduzeće je osnovao 1933. njihov djed, te je danas specijalizirano za međugradski prijevoz, školski prijevoz te prijevoz putnika do zračne luke. Dodatno Flinkfeldt preuzima i druge prijevozničke zadatke. Uz dvojicu braće u poduzeću se još nalazi 13 stalno zaposlenih djelatnika. Patrik i Gordon tijekom zimske sezone kada mnogi proizvođači automobila provode svoje testove u Laponiji zapošljavaju dodatne privremene radnike.

– Tada naš Sprinter u dvije smjene prijeđe preko 800 km dnevno i redovito je popunjen putnicima – kaže Patrik Flinkfeldt.

Iako većinu dana Patrik provodi u uredu i upravlja flotom te brine o raspodjeli i organizaciji vozača i vozila, u 05,00 sati redovito preuzima prijevoz djece i učenika, tako da iz svakodnevnog iskustva zna kako se Sprinter vozi.

– Rukovanje i udobnost vožnje Sprinterom je izvrsno za autobus te veličine! Sprinter je i nakon ove ogromne kilometraže i dalje tih, što je jako ugodno za putnike. Zatim su tu brojni sigurnosni sustavi koje pruža samo Sprinter. Ukratko, Sprinter je savršeno radno mjesto!

To je ujedno i razlog zašto je Flinkfeldts Buss AB uveo i novi Sprinter u službu. Riječ je o Sprinteru 519 za 18 putnika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s