Citan postao još čišći i atraktivniji

Zahvaljujući brojnim unaprjeđenjima Mercedes-Benz Citan je sada još privlačnijiji. Izmjene su napravljene s naglaskom na dostizanje Euro 6 standarda emisija, te obogaćivanja dodatne opreme. Sve je dostupno za narudžbu s isporukama od lipanjske proizvodnje nadalje.

EURO 6 Od lipnja će svi Mercedes-Benz Citani kao osobni automobili standardno biti u skladu s propisom Euro 6 emisija.

Kupci gospodarske verzije Cita naće biti u mogućnosti odabrati Euro 6 usklađenost kao opciju, više od godinu dana prije no što to postane pravna obveza. Novi Euro 6 standard emisije Citan s dizelskim motorom je postigao jednostavno kroz interne mjere na motoru i NOx katalizatoru, pa kompleksna SCR tehnologija i vozačka briga o Ad Blue tekućini nije bila potrebna.

STANDARD Svi dolaze s BlueEFFICIENCY paketom kao standardom, a između ostaloga, to uključuje ECO start/stop i smanjuje potrošnju goriva za dizel modele na samo 4,3 litara/100 km prema NEDC.

Napredovanje na Euro 6 povećava i maksimalni okretni moment za 20 Nm za svaki dizel motor, pa su u rasponu između 200 Nm i 260 Nm, dok snaga ostaje nepromijenjena: između 55 kW (75 KS) i 81 kW (110 KS).

Zahvaljujući novoj dodatnoj opremi, Citan sada ima više osobnosti. Dugi modeli registrirani kao osobna vozila dostupni su sa staklenim svjetlarnicima nad prednjim sjedalima. Staklo je zatamnjeno i svaka se polovica može otvoriti i ručno u smjeru vožnje. U kombinaciji sa stražnjim integralnim panoramskim krovnim prozorom osigurava da interijer bude preplavljen svjetlošću.

Novitet je i dvostruko suvozačevo sjedalo s po visini podesivim naslonima za glavu i sigurnosnim pojasevima u tri točke. Ako nitko ne koristi ta mjesta, nasloni se mogu preklopiti prema naprijed i poslužiti kao podloga za pisanje, ako je potrebno, a pod njima se nalaze i posebna spremišta.

Novi navigacijski sustav razvijen posebno za Citan sigurno pokazuje put do odredišta. Uređajem se upravlja preko 87 mm (3,5 inča) zaslona osjetljivog na dodir, a oprema uključuje USB priključak, mikro utor za SD karticu, AUX sučelja i Bluetooth. DAB + digitalni prijenos kao standard osiguravaju izvrstan radio prijem.

Nova opcija na popisu dodatne opreme je i stražnja kamera skrivena iza držača registarske pločice na vratima prtljažnika ili stražnjim vratima. Ona se aktivira kada se mjenjač ubaci u hod unatrag. Slika se prikazuju na unutarnjem zrcalu i automatski zatamni ako je intenzitet svjetla jak. Navigacijske linije olakšavaju procjenu udaljenosti i smjera.

Novost na listi opcija je i protuprovalni alarmni sustav za Citan kao panel kombi, Mixto ili Tourer registriran kao komercijalno vozilo, a aktivira se daljinskim upravljačem na ključu.
Uz tehničke novosti, Citan je dobio i novo ime za dosadašnji Citan crew bus. Sukladno nomenklaturi novog Vita – sada se zove Citan Tourer.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s