Mercedes-Benz Econic komunalna vozila

Za FM Conway Ltd., jednu od vodećih britanskih tvrtki u području usluga i održavanja infrastruktutre, sigurnost je već godinama prioritet. Sa sjedištem u Dartford/Kentu tvrtka već tradicionalno koristi Mercedes-Benz komunalna vozila za svoj rad u temeljnim područjima transporta, građevinarstva, cestogradnje i recikliranja građevinskog materijala. Nedavnom kupnjom visokosofisticiranih Mercedes-Benz Econic kipera s dizalicom i preklopnim sandukom, FM Conway Ltd. stavlja još veći naglasak na pomicanje sigurnosnih standarda.

PIONIRI Oprema Econica uključuje pionirske sigurnosne značajke kao što su all-round kamere koje povećavaju sigurnost biciklista i pješaka.

Dva nova vozila u floti FM Conwaya su prvi Mercedes-Benz Econic modeli opremljeni s Fruehauf kiper sandukom visoke čvrstoće, otpornim na koroziju izrađenim od HARDOX čelika i Palfinger kranom s daljinskim upravljanjem i preklopnim smještajem iza kabine. Četveroosovinski Econic 3235 8×4 s upravljanom pratećom osovinom će pomoći u razvoju i održavanju javne cestovne mreže. Koristit će se prvenstveno za prijevoz građevinskog materijala, kao što su pijesak, beton i šljunak u cestogradnji i za uklanjanje materijala nakon rušenja zgrada. Vozila imaju najveću dopuštenu masu 32 tone, a impresioniraju niskom ukupnom visinom, izvanrednom preglednošću i niskim utovarnim pragom. U usporedbi s konvencionalnim kamionima, pružaju daleko veću sigurnost u londonskom zagušenom gradskom prometu.

ŠTEDLJIV Pogon je povjeren moćnom, ali štedljivom bluetec 6 motoru zapremnine 7,7 litara koji razvija snagu od 260 kW (354 KS) u kombinaciji s šesterostupanjskim automatskim mjenjačem s pretvaračem.

Duboko uvučeno panoramsko vjetrobransko staklo, veliki prozori na vozačevoj strani i potpuno ostakljena sklopiva vrata na suvozačevoj strani daju vozaču idealan pogled na ostale sudionike u prometu. Povećano vidno polje i nizak položaj sjedenja omogućuju vozaču da ima izravan kontakt očima s drugim sudionicima u prometu, kao što su najugroženije skupine – pješaci i biciklisti.
Opcionalno dostupan sustav blind-spot kamera sadrži monitor u kabini i četiri kamere montirane na vozilu koje omogućavaju vozaču da vidi osobe i predmete u mrtvim kutovima na prednjoj, bočnoj i stražnjoj strani vozila. Zaslon može prikazati više slika istovremeno ili samo jednu sliku, ovisno o situaciji u vožnji. Primjerice, vozač može vidjeti slike iz svih dostupnih kamera kad vozilo miruje ili slike na prostoru ispred vozila pri vožnji naprijed brzinom do 10 km/h. Ovo su tvorničke postavke. Vozač ima mogućnost kontrole kamere ručno ili automatski. U automatskom načinu rada, slike se prikazuju vozaču ovisno o aktivaciji pokazivača smjera, kutu upravljača, stupnju prijenosa mjenjača ili brzini kretanja vozila.

BLIND SPOT U kombinaciji s retrovizorima, sustav blind-spot kamera povećava sigurnost, osobito pri obavljanju manevara okretanja, zaustavljanju na semaforu ili radova na cesti.

FM Conway također ne štedi na sigurnosti svojih vozača: novi Mercedes-Benz Econic također ima low-entry kabinu, što zahtijeva dva koraka, a ne četiri koraka koji su standardni na konvencionalnim kamiona. Ovaj dizajn značajno smanjuje rizik od ozljeda prilikom izlaska iz kabine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s