Mercedes će zaposlenicima podijeliti najveće nagradne bonuse u povijest

Daimler AG je u 2015. nastavio uspješni niz i ubilježio najbolje prodajne rezultate u povijesti, osobito u segmentu osobnih automobila. Slijedom toga, podijeliti će nagrade za uspješnu 2015. poslovnu godinu svojim zaposlenicima, odnosno isplatiti najviši profit-sharing bonus u povijesti kompanije. Uprava i radničko vijeće odlučili su isplatiti bonus do 5.650 eura koji je nadmašio prošlogodišnji od 4.350 eura.

“Naši ljudi su naša ključ uspjeha. Samo uz predan i kvalificirani tim možemo dovesti našu tvrtku na put dugoročnog uspjeha. Podjelom dobiti kroz bonus zaposlenicima smo odlučili nagraditi izvrsne rezultate koje su ostvarili u prošloj godini. Rezultate poput 2 milijuna vozila proizvedenih u Mercedes-Benz Cars, prodajnog rekorda Mercedes-Benz Vans, prve samostalne vožnje Mercedes-Benz Truck, te održivih dugoročnih ugovora za naše njemačke proizvodne pogone – postigli smo zajedno”, kaže Wilfried Porth, član Upravnog odbora Daimler AG odgovoran za ljudske resurse.

Profit-Sharing bonus će, u iznosu ovisnom o platnom razredu, oko 125.000 radnika dobiti uz plaće za travanj. Michael Brechta, predsjednik Glavnog radničkog vijeća Daimler AG-a: “Zaposlenici su lani obavili odličan posao, što jasno potvrđuju i rezultati naše tvrtke. Bonus nagrađuje naše kolege na odgovarajući način za njihovo sudjelovanje u ovom velikom uspjehu. Dakle, važan strateški cilj radničkog vijeća je ispunjen. Korist i zadovoljstvo su obostrani: tvrtka ostvaruje rast i profit, a radnici imaju koristi od uspjeha tvrtke i postizanja bolje učinkovitosti”.

OD 1977. Politiku profit-sharing bonusa za zaposlenike Daimler primjenjuje od 1997. Izračun premije podjele dobiti je reguliran sporazumom koji su uprava i radničko vijeće revidirali 2013.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s