Koncept A-Sedan, glasnik nove generacije

Zahvaljujući dizajnu tzv. smanjenih linija i praznina, prikazani koncept je istodobno “vruć i hladan”. Skulptura naziva “Estetika A” već je pokazala da će nova generacija kompaktne klase označiti dolazak još strožeg provođenja idioma dizajna “senzualne čistoće”.

TROKUT Koncept A Sedan dizajniran je s omjerima dinamike, coupea i istodobno kompaktne premium limuzine. Naglašava ga tradicionalni “trokut2 s kratkim presjecima, pogotovo sa stražnje strane.

Dodatne karakteristike sedana su relativno vertikalni C-stup, veći bočni prozori i veći pojasni remen. Dizajn lukova kotača koji izgledaju mišićavo, dodatno naglašavaju kotači od čak 20 inča. Ručke na vratima su u ravnini s tijelom, a vanjska zrcala izvedena su u suvremenoj interpretaciji.

Sadašnja generacija kompaktnih vozila od presudne je važnosti doprinijela Mercedes-Benzovom najuspješnijem periodu. Više od dva milijuna kompaktnih vozila prodano je diljem svijeta od 2012. Osim suvremenog dizajna, inovativnih sustava pomoći, povezanosti i užitka u vožnji, raznolikost modela ključni je čimbenik uspjeha: A i B, CLA i CLA Shooting Brake, kao i SUV crossover GLA – pet su različitih varijanti dostupnih na tržištu. S novim konceptom A Sedana očekuju se novi i još različitiji modeli.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s