Jednosjed Srebrna strijela na struju – Vision EQ Silver Arrow

Na plaži Pebble u Kaliforniji, Mercedes-Benz je otkrio Vision EQ Silver Arrow. Automobil je prikazan tijekom Monterey Car Week, događaja koji privlači ljubitelje automobila i kolekcionare iz cijelog svijeta, a posebno zanimanje upravo je izazvalo predstavljanje Vision EQ Silver Arrow.

SREBRNA STRIJELA Jednosjedno vozilo odaje počast rekorderu W 125, automobilu iz 1937.

Interijerom dominiraju tradicionalni, visokokvalitetni materijali poput prave kože, poliranog aluminija i oraha. Digitalni kokpit u međuvremenu izravno ukazuje na budućnost: uključuje zakrivljeni panoramski zaslon s projekcijom zrcala, kao i zaslon osjetljiv na dodir integriran u upravljač.

BEŠAVNI DIZAJN Automobil krasi progresivni luksuz. On proizlazi iz kombinacije svjesnog sukoba digitalnih i analognih elemenata, kao i besprijekornog spajanja intuitivnog i fizičkog dizajna. Ravnomjerna silueta je duljine oko 5,3 metra i samo metar visine.

Struktura karoserije automobila je od ugljičnih vlakana, a Vision EQ Silver Arrow leži na gumama 255/25 R 24 na prednjoj osovini i 305/25 R 26 na stražnjoj. Potvrđujući pozornost na detalje, partner Pirelli pomogao je razviti i posebne pneumatike.

Vision EQ Silver Arrow koncipiran je kao električno vozilo. Ova srebrna strijela ima snagu od 550 kW (750 KS). Punjiva baterija u podvozju ima korisni kapacitet od cca. 80 kWh i omogućuje raspon od preko 400 km prema WLTP. A brzina? Vision EQ Silver Arrow je vozač Rudolf Caracciola potegao 432,7 km/h. Gdje drugdje nego na autocesti A5 između Frankfurta i Darmstadta u Njemačkoj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s