Dostupna je V-klasa s platformom za podizanje invalidskih kolica

Veća mobilnost za osobe s fizičkim ograničenjima stiže iz Mercedes-Benza s novim dodacima za V-klasu. Riječ je o rješenjima koja su predstavljena na sajmu REHACARE 2018 (međunarodni sajam za rehabilitaciju i njegu), a namijenjena su osobama s invalideitetom koja koriste kolica. Dva su rješenja. Prvo je u pitanju podizna platforma F6 koja olakšava i pristup u vozilo, a drugo pomično sjedalo Slider koje olakšava prebacivanje putnika iz kolica na sjedište u automobilu.

JAMSTVO Dodaci se instaliraju u Mercedes-Benzovom centru za prerade na automobilima u Sindelfingenu. Kupac tako dobiva sve od jednog izvora uz potpuno jamstvo. A opcija će uskoro biti u ponudi za narudžbu izravno prilikom kupovine vozila.

Podizna platforma F6 nalazi se ispod automobila i otvara se na stražnja klizna vrata (strana suvozača). Pritiskom na gumb daljinskog upravljača može se produžiti i spuštati na razinu tla. Još jedan pritisak gumba i platforma se podiže, što korisniku invalidskih kolica omogućuje jednostavan pristup unutrašnjosti vozila. Kapacitet nosivosti i podizanja je do 300 kilograma.

Nakon što je platforma podignuta na razinu vozila, korisnik se lako kreće iz kolica izravno na sjedalo pomoću Slider prijenosnog sjedala. Sjedalo je postavljeno na posebni okvir s vodilicom i može se potisnuti oko 42 centimetara.

MOŽE I VITO Na zahtjev, dodaci se mogu naručiti i za Mercedes-Benz Vito.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s