PET ZVJEZDICA: A-klasa na Euro NCAP testiranju proglašena najsigurnijom u Europi

Europska sigurnosna organizacija Euro NCAP predstavila je svoju novu zvijezdu – novi Mercedes-Benz A-klase kao najbolju u klasi zbog iznimnih rezultata u crash testovima i ocijenjenu s visokih pet zvjezdica.

Nova A-klasa također je prvi Mercedes-Benz model koji je djelomično razvijen u novom Tehnološkom centru za sigurnost vozila (TFS), a to je i pridonijelo ovakvom rezultatu. Dizajn i struktura vozila temeljeni su na nalazima iz istraživanja o stvarnim nesrećama.

KOMBINIRANA SIGURNOST Vozač i suvozač imaju sigurnosni pojas s tri točke koji radi u kombinaciji sa sustavom PRE-SAFE (dodatna oprema).

ZRAČNI JASTUCI Automobil je standardno opremljena i brojnim zračnim jastucima. Za razliku od mnogih modela konkurencije, zračni jastuk pokriva A-stup za potpuniju zaštitu putnika.

Osim toga, nova A-klasa ima najnovije sustave pomoći u vožnji s kooperativnom podrškom za vozače, dajući mu najvišu razinu aktivne sigurnosti u ovom segmentu, s funkcijama usvojenim iz S-klase. Po prvi put, A-klasa može voziti poluautonomno u određenim situacijama. Primjerice, Active Distance Assist DISTRONIC kao dio paketa pomoći za vožnju može podržati vozača u brojnim situacijama specifičnim za rutu, uz predviđanje i praktično podešavanje brzine – kad se približava zavojima, križanjima ili kružnim tokovima.

UBLAŽAVANJE POSLJEDICA Automobil dolazi i s proširenom funkcijom Active Brake Assist koja, ovisno o situaciji, može učinkovito pomoći u ublažavanju posljedica sudara.

Komentiraj